Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

ΜΙΑ ΠΡΟΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ....

Για να αντιληφθούμε σωστά τα κοινωνικά δρώμενα, δεν πρέπει να τα βλέπουμε μεμονωμένα, αλλά σε συνάρτηση με τις ευρύτερες κοινωνικές εξελίξεις, προκειμένου να καταλήξουμε σε ουσιώδη πολιτικά συμπεράσματα.
Αυτό φυσικά ισχύει και για τα πρόσφατα γεγονότα του Αγ.Παντελεήμονα, τα οποία συμπεριλαμβάνονται σε μία αλληλουχία παραπλήσιων γεγονότων των τελευταίων ετών...
Ας τα θυμηθούμε:

-Στην Αμάρυνθο πριν 2 περίπου χρόνια, οι αναρχικοί πήγαν για να διαμαρτυρηθούν για τον (ανύπαρκτο) βιασμό μιας Βουλγάρας "μαθήτριας". Ουσιαστικά πήγαν εκεί για να βρίσουν και να προσβάλλουν τους κατοίκους. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να γίνουν ρεζίλι καθώς ξυλοκοπήθηκαν και κυνηγήθηκαν από τους κατοίκους και γλίτωσαν τα χειρότερα χάρη στην επέμβαση των ... μπάτσων που τους φυγάδευσαν!!!

-Στην Μανωλάδα Ηλείας πριν μερικούς μήνες, αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ ξεσήκωσαν τους Πακιστανούς κατά των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής, με πρόσχημα κάποιες οικονομικές διεκδικήσεις.
Αποτέλεσμα: μία από τα ίδια. Η διαφορά από τα γεγονότα της Αμαρύνθου ήταν ότι στο πλευρό των Ελλήνων ήταν και ...Αλβανοί (οι οποίοι φυσικά απεχθάνονται τους Ασιάτες)

-Την περασμένη Δευτέρα στον Αγ.Παντελεήμονα, αναρχικοί και αριστεριστές μαζί με ξένους κάνανε αντισυγκέντρωση κατά των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την υποβάθμιση της ζωής τους λόγω της λαθρομετανάστευσης.


Στα τρία αυτά περιστατικά, υπάρχει ένα αναμφισβήτητο κοινό σημείο:
Η ξεκάθαρη εχθρότητα των ανθέλληνων/αντιρατσιστών (αναρχικών ή αριστερών, μικρή σημασία έχει) εναντίον του ελληνικού λαού.


Η διαφορά είναι ότι στον Αγ.Παντελεήμονα, στο πλευρό του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού στάθηκε αξιοπρεπώς και ο εθνικιστικός χώρος.

Και αυτό μπορείτε να το εκλάβετε σαν ένα προμήνυμα για την Ελλάδα που έρχεται...

Από την μία μεριά, ο ελληνικός λαός μαζί με τους εθνικιστές, και από την άλλη οι χρηματοδοτούμενοι ανθέλληνες/αντιρατσιστές μαζί με τους ξένους.

Ας μην έχουμε αυταπάτες για το που οδηγείται η κατάσταση. Είναι νομοτελειακό....

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΑ...

http://drasisahaiwn.blogspot.com/2008/11/blog-post_27.html

Πραγματοποιήθηκε τελικά ,χθες ,με σχετική επιτυχία, η προκαθορισμένη συγκέντρωση του συλλόγου «Εάλω η Πόλις» ,για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που προκαλούνται από την διαμονή των λαθρομεταναστών στην πόλη των Πατρών. Ο παραπάνω σύλλογος ,ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των κατοίκων της οδού Ευρώτα (του δρόμου όπου βρίσκεται ο καταυλισμός) στην περιοχή της Τερψιθέας. Η χθεσινή συγκέντρωση ήταν κάλεσμα ουσιαστικά για όλη την Πάτρα ,προκειμένου να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα οι Πατρινοί προς την κυβέρνηση για την ανοχή στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης που υποβαθμίζει συνεχώς την πόλη των Πατρών και καθιστά την ζωή των κατοίκων ιδίως των βορείων συνοικιών,προς το λιμάνι ,ανυπόφορη.
Η συγκέντρωση σε γενικές γραμμές ήταν ήρεμη και χαρακτηρίσθηκε από το αρκετό πλήθος ατόμων όλων των ηλικιών ( λόγω βέβαια αυτού ,επειδή δηλαδή υπήρχαν και αρκετά παιδιά όπως και μεγάλης ηλικίας άνθρωποι ο παλμός ήταν κάπως υποτονικός)που παρευρέθησαν όπως ,και από άλλες συνοικίες των Πατρών κατέφθασαν αρκετά άτομα παρόλο που δεν τους επηρεάζει άμεσα το πρόβλημα. Έκανε εντύπωση το πλήθος ολόκληρων οικογενειών που υπήρχαν και υπολογίστηκε ότι ήταν 700-1000 άτομα, πράγμα που δείχνει μεν ότι τα πράγματα ήταν αρκετά καλύτερα σε σχέση με πέρυσι σε παρόμοιου τύπου συγκέντρωση που είχε γίνει( τότε είχαν μαζευτεί το πολύ 200 άτομα και βρίσκονταν και αρκετοί προβοκάτορες μέσα)όμως κατώτερη δε για το μέγεθος του προβλήματος που έχει η Πάτρα, με περισσότερους από 3000 λαθρομετανάστες ,κυρίως Ασιάτες ,να είναι στην πόλη.
Κατά ταύτα η συγκέντρωση έγινε στην ώρα της με παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία των κατοίκων οι οποίοι απέκλεισαν για κάμποση ώρα την Πύλη 7 του λιμανιού. Κατά την διάρκεια της πορείας, εμφανίστηκαν στην ουρά αυτής περίπου 40 ακροαριστεροί οι οποίοι πέταξαν κάποια φυλλάδια με συνθήματα υπέρ των λαθρομεταναστών αλλά και..αυγά εναντίον κατοίκων με συνέπεια να οξυνθούν τα πνεύματα αλλά επενέβησαν κάποιοι πιο ψύχραιμοι και απετράπησαν τα χειρότερα. Στην πορεία κυριάρχησαν τα συνθήματα «ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» , «Έχουμε και εμείς δικαιώματα» και «Έξω οι λαθρομετανάστες από την Πάτρα»(τα καραγκιοζιλίκια της περυσινής συγκέντρωσης δεν υπήρχαν) και είναι αξιοσημείωτο ότι λίγες ώρες πριν αλλά και μετά την πορεία δεν κυκλοφορούσε ούτε ένας αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή. Στο τέλος όταν οι κάτοικοι έφθασαν στην Πύλη 7 του λιμανιού πήρε τον λόγο ο μετέχων στην πορεία και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ Σωτ. Μαμάσης όπου υποστήριξε τις ενέργειες των κατοίκων και αναφέρθηκε στα μέτρα θωράκισης του λιμανιού που αποφασίσθηκαν πρόσφατα. Μίλησε και η εκπρόσωπος και από τα πιο ενεργά ιδρυτικά μέλη του συλλόγου «Εάλω η Πόλις», Κ. Κολλυροπούλου.
Χαρακτηριστική ήταν πάντως η πλήρης απουσία των τοπικών αρχών,(Νομαρχία ,Δήμος )δια των κυρίων φορέων τους όπως και του τοπικού ΠΑΣΟΚ όπου οι ανωτέρω ανήκουν και είναι περίεργο διότι όχι μόνο δεν την στήριξαν την ενέργεια αυτή των κατοίκων αλλά και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου, Αν. Φούρα ,στην ανακοίνωση που έβγαλε απαξίωσε την διαμαρτυρία αυτή λέγοντας πως είναι «ανώφελη», και όλα αυτά όταν και ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος ήταν οι πρωτοπόροι στις διαμαρτυρίες προς την κυβέρνηση για αυτό το θέμα. Ανεξήγητα πράγματα. Εκτός, εννοείται , των αριστερών κομμάτων που έλειπαν εντελώς ,εκπροσωπήθηκε ο ΛΑ.Ο.Σ αλλά και η ..τοπική Ν.Δ με προεξάρχοντες πολιτευτές της ,πράγμα επίσης παράξενο αν αναλογιστεί κάποιος την ύποπτη αλλά και αρνητική στάση του κυβερνώντος κόμματος έναντι των κατοίκων σ’αυτό το ζήτημα .Αλλά όλα εξηγούνται με την κλασσική μέθοδο της ψηφοθηρίας.

Όλα αυτά έγιναν την στιγμή που η Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την Αστυνομική Ασφάλεια Πατρών, ανακάλυψαν μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών όπου συμμετείχαν εκτός από μεταφορείς και αλλοδαπούς τουλάχιστον πέντε λιμενικοί και τρεις αστυνομικοί…


αναδημοσιεύτηκε από το http://drasisahaiwn.blogspot.com

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 24ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Χθες το απόγευμα έγινε στον Αγ.Παντελεήμονα η ανακοινωθείσα συγκέντρωση των κατοίκων κατά της υποβάθμισης της περιοχής τους λόγω της λαθρομετανάστευσης.
Η παρουσία του λαού ήταν εντυπωσιακή, παρά την διοργάνωση αντισυγκέντρωσης στην ίδια περιοχή, την ίδια ώρα. Βέβαια, ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι οι αντισυγκεντρώσεις είναι παράνομες, αλλά στο σημερινό Ελλαδιστάν τα πάντα επιτρέπονται αν είσαι αναρχικός, αριστεριστής ή ξένος λαθρομετανάστης.

Το πλέον ενθαρρυντικό από την χθεσινή συγκέντρωση ήταν ότι η αγανάκτηση του απλού συμπατριώτη μας για την υποβάθμιση της ζωής του ξεφεύγει πλέον από τους 4 τοίχους και δίνει την θέση της σε δυναμικές μαζικές πεζοδρομιακές κινητοποιήσεις. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις απλούς ανθρώπους κάθε ηλικίας να παρευρίσκονται στην Αχαρνών και να ζητούν πίσω την γειτονιά τους.
Δεν πτοήθηκαν ούτε από την αντισυγκέντρωση των έμμισθων αντιρατσιστών, δεν πτοήθηκαν ούτε από την παρουσία πολυάριθμων ξένων, δεν πτοήθηκαν ούτε από το ότι σε πολύ κοντινή απόσταση είναι ένα γνωστότατο αναρχικό στέκι (το οποίο βεβαίως λειτουργεί υπό την πλήρη κάλυψη του κράτους και του παρακράτους).
Δεν πτοήθηκαν ούτε από τις στιγμές έντασης που αναπόφευκτα προέκυψαν. Κάθε άλλο.. Χειροκρότησαν και επικρότησαν τόσο την δυναμική παρουσία συναγωνιστών από όλο το φάσμα του εθνικιστικού χώρου (αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όχι μόνο για την παρουσία τους, αλλά και διότι ουδείς επιχείρησε να καπελώσει την εκδήλωση), όσο και την εκδίωξη των τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών που θρασύτατα έκοβαν βόλτες στην πλατεία και προκαλούσαν.
Η ενεργή ελληνική νεολαία έστειλε ξεκάθαρο δυναμικό μήνυμα σε όλους. Στους ξένους, στους πολιτικούς, στους αντιρατσιστές...

ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

ΛΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ


Την Δευτέρα 24/11 στις 5.οο μ.μ, οι κάτοικοι του γκετοποιημένου κέντρου των Αθηνών διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της ζωής τους λόγω της ανεξέλεγκτης παρουσίας λαθρομεταναστών
Όλοι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους!!!!

ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ!!

Οι καταλήψεις στο Ρέθυμνο έχουν χρώμα Ελληνικό....

Υπό κατάληψη τελούν 11 σχολεία του Νομού Ρεθύμνης, γυμνάσια και λύκεια. Και επειδή πολλοί ίσως στραβομουτσουνιάσουν με τις εν λόγω ενέργειες των μαθητών εμείς απλά να υπενθυμίσουμε οτι στο Ρέθυμνο τα πάντα είναι διαφορετικά. Έτσι λοιπόν ΚΑΙ οι καταλήψεις στο Ρέθυμνο έχουν έντονο ελληνικό χαρακτήρα. Απόδειξη αυτών οι παρακάτω φωτογραφίες από τέσσερα Λύκεια του Ρεθύμνου.




αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της ΟΕΡ: http://www.rethimno.org/

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

"Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ" από το περιοδικό ΟΜΑΙΜΟΝ


Αναμφισβήτητα η ανάπτυξη του γερμανικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κινήματος ήταν ένα συνταρακτικό πολιτικό γεγονός που σημάδεψε την παγκόσμια ιστορία, ανεξάρτητως του πρίσματος υπό το οποίο το βλέπει κανείς. Στην συνέχεια, και λόγω της εξέλιξης του Β’Π.Π., ο Εθνικοσοσιαλισμός δαιμονοποιήθηκε και έγινε συνώνυμος με το “απόλυτο κακό”.
Παρ’όλ’αυτά εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να προκαλεί το ζωηρό ενδιαφέρον και να έλκει ανθρώπους, νέους ως επί το πλείστον, που έχουν αντιληφθεί τα τραγικά διέξοδα της σημερινής κοινωνίας και δεν φοβούνται να ακολουθήσουν μη-συμβατικούς δρόμους απορρίπτοντας εμπράκτως την καθεστωτική αντίληψη της “πολιτικής ορθότητας”.
Έτσι, υπάρχουν πολλοί σήμερα που εμπνέονται από τον Εθνικοσοσιαλισμό, δηλώνοντας έτσι την αφοσίωσή τους στις ιδέες και την κοσμοαντίληψη που εξέφραζε τότε ο Αδόλφος Χίτλερ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Ως γνωστόν, κάθε ιδεολογία ανήκει στην εποχή της, στον χώρο που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε, και στον λαό που την ασπάστηκε.Έτσι και ο Εθνικοσοσιαλισμός γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στην μεσοπολεμική Γερμανία. Εξέφρασε τότε τους πόθους και τις επιδιώξεις του γερμανικού λαού και ανταποκρίθηκε επιτυχώς στις προκλήσεις όταν έγινε εξουσία.
Δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να αντιληφθούμε ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός ήταν άρρηκτα δεμένος με τον γερμανικό λαό. Συνηγορούσε βεβαίως υπέρ μιας κοινής πορείας των λευκών ευρωπαϊκών λαών (αν και εδώ είχε μερικές οξύτατες αντιφάσεις βλ. αντισλαβισμός), υπό την γερμανική ηγεσία βέβαια, αλλά και αυτό παρέμεινε στα χαρτιά λόγω της έκρηξης του Πολέμου και των αναπόφευκτων συνέπειών του που ακύρωσαν στην πράξη μία τέτοια προοπτική.
Η εμφάνισή του δεν ήταν αποτέλεσμα παρθενογένεσης, αλλά κοινή συνισταμένη πολλών προϋπάρχοντων ιδεολογικών ρευμάτων. Αντισημιτισμός, φυλετισμός, αντικαπιταλισμός, παγγερμανισμός κ.α. ήταν έννοιες ευρύτατα διαδεδομένες στην προ-ναζιστική Γερμανία και εκφράζονταν μέσω του λαϊκού (volkisch) κινήματος.
Σίγουρα ο Α’Π.Π. και οι συνέπειές του έδρασαν καταλυτικά, όπως ακόμα πιο καταλυτική ήταν και η εμφάνιση του Αδόλφου Χίτλερ.Το σίγουρο όμως είναι ότι ο Χίτλερ πάτησε κάπου, στηρίχτηκε κάπου για να αναπτύξει το Κίνημά του. Δεν ξεκίνησε από το μηδέν. Απλώς σχηματοποίησε ένα προϋπάρχον σύνολο ιδεών και το προώθησε με τον κατάλληλο τρόπο προσθέτοντας σίγουρα και την δική του μοναδική σφραγίδα.Με λίγα λόγια, o Χίτλερ ναι μεν στηρίχτηκε κάπου, αλλά ΔΕΝ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΤΙΠΟΤΑ. Πήρε τα υλικά, κάποια εκ των οποίων ήταν αρχαιοελληνικής προέλευσης (βλ. σπαρτιατικό πολεμικό ιδεώδες, πλατωνική διδασκαλία κ.α), και δημιούργησε κάτι καινούριο, κάτι ριζοσπαστικό, κάτι το οποίο ανταποκρινόταν στις συνθήκες των καιρών, στην ψυχοσύνθεση και τις ανάγκες του γερμανικού λαού. Αν προσπαθούσε να αντιγράψει, θα έκανε μία τρύπα στο νερό.
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια αντιγραφής είναι μία πρακτική 100% αντίθετη με το πνεύμα του Εθνικοσοσιαλισμού. Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε αντιγραφή, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας αντιγραφής του γερμανικού μεσοπολεμικού Εθνικοσοσιαλισμού.

Δυστυχώς όμως η επιλογή της εύκολης λύσης είναι πάντα προσιτή στην πλειοψηφία των ανθρώπων. Και η αντιγραφή είναι και αυτή μία εύκολη λύση, που όπως όλες οι -φαινομενικά- εύκολες λύσεις καταλήγουν σε τραγικές αντιφάσεις και αδιέξοδα.Έτσι, πολλοί από τους θαυμαστές του Εθνικοσοσιαλισμού καταλήξαμε στο να προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε τον γερμανικό Εθνικοσοσιαλισμό στην σημερινή Ελλάδα. Νομίσαμε ότι αν αντιγράφαμε όλες σωρηδόν τις πτυχές του Εθνικοσοσιαλισμού, τότε θα είμασταν συνεπέστεροι Εθνικοσοσιαλιστές.Αμ δε….
Ας δούμε λίγο κάποια παραδείγματα.


Γερμανολαγνεία


Το ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός ανεπτύχθη στην Γερμανία πιθανότατα οδήγησε πολλούς από εμάς στον υπέρμετρο θαυμασμό για τους Γερμανούς, δηλαδή στην γερμανοφιλία ή ακόμη χειρότερα στην γερμανολαγνεία. Όμως, η πεποίθηση “όσο πιο γερμανόφιλος τόσο πιο εθνικοσοσιαλιστής” είναι πέρα για πέρα λάθος.Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για ένα ακόμη θλιβερό σύμπτωμα της αρρώστιας που λέγεται ξενομανία και έχει προσβάλλει το λαό μας από τον 19ο αιώνα και μετά. Ο Αδόλφος Χίτλερ δεν υπήρξε ούτε αγγλολάγνος, ούτε ελληνολάγνος, ούτε ιταλολάγνος ούτε τίποτα τέτοιο. Η ξενομανία και η τυφλή προσήλωση σε πολιτικά μοντέλα που αφορούν άλλους λαούς και άλλες εποχές, ήταν κάτι το αδιανόητο και ανήκουστο για τους πραγματικούς Εθνικοσοσιαλιστές.Πέραν πάσης αμφισβήτησης, η οποιασδήποτε μορφής ξενολαγνεία είναι κάτι το παντελώς ξένο με τον Εθνικοσοσιαλισμό.


Νορδισμός - Ινδοευρωπαϊσμός


Ένας από τους γνωστότερους ανθρωπολόγους στην Γερμανία του μεσοπολέμου ήταν ο Χανς Γκύντερ που φημιζόταν για τον υπέρμετρο θαυμασμό του για το Νορδικό φύλο, δηλαδή τον βόρειο κλάδο της Λευκής φυλής. Αυτές οι απόψεις του περιήλθαν σε ανυποληψία στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, λόγω της κραυγαλέας αντιεπιστημονικότητάς τους, των τελείως αυθαίρετων συμπερασμάτων που εξήγαγε ο ίδιος προκειμένου να τις στηρίξει, αλλά και λόγω του ότι ο γερμανικός λαός απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί καθαρόαιμος νορδικός. Ούτε βέβαια ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ πίστευε ποτέ σε αυτή τη νορδιστική παραμυθολογία του Γκύντερ. Είχε να ασχοληθεί με σοβαρότερα πράγματα και όχι με τις εμμονές του καθενός. Ο Γκύντερ θεωρούσε εμάς τους Έλληνες ως έναν μπάσταρδο λαό που ήταν αρχικά νορδικός αλλά στην συνέχεια εκφυλίστηκε καθώς ήρθε σε επιμειξία με τους ασιάτες δούλους του!!!!!!! Δεν είχε βεβαίως απολύτως κανένα στοιχείο γι’αυτά που έλεγε παρά μόνο στηριζόταν κατα κανόνα σε ουρανοκατέβατες ερμηνείες των ομηρικών επών.Ο Νορδισμός λοιπόν ήταν μία αντιεπιστημονική ανθελληνική θεωρία που ελάχιστοι πήραν στα σοβαρά ακόμα και τότε. Είναι μία θεωρία που υποτιμάει βαθύτατα την εθνοφυλετική μας κοινότητα και μας προσβάλλει σαν Έλληνες. Εκτιμούμε ότι δεν είναι και τόσο εθνικοσοσιαλιστικό να ασπαζόμαστε μία θεωρία που υποτιμάει, χωρίς την παραμικρή επιστημονική τεκμηρίωση, την εθνοφυλετική ομάδα στην οποία ανήκουμε… έτσι δεν είναι;;;Όποιος βέβαια διακατέχεται από συμπλέγματα κατωτερότητας απέναντι στους βόρειους λαούς… ε τότε ας είναι νορδιστής. Πρόβλημά του. Όμως η εκδήλωση συμπλεγμάτων κατωτερότητας δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με το πνεύμα του Εθνικοσοσιαλισμού….
Επίσης, ο Νορδισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά μία παραλλαγή της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας, και ιδιαιτέρως της ινδογερμανικής εκδοχής της. Όποιος ξέρει πέντε πράγματα γύρω από το θέμα “ινδοευρωπαίοι” (η ινδοευρωπαϊκή θεωρία έχει καταρριφθεί κατ’επανάληψη με συντριπτικά στοιχεία) είναι σε θέση να γνωρίζει ότι αυτή η ανυπόστατη αντιεπιστημονική θεωρία ακρωτηριάζει τελείως αυθαίρετα την Ιστορία του ελληνικού Έθνους στερώντας της χιλιάδες χρόνια.Εδώ μοιραία τίθεται το ερώτημα: Ο Χίτλερ ακρωτηρίαζε την ιστορία του γερμανικού Έθνους; Σαφέστατα όχι. Αντιθέτως, την εξύψωνε και την τιμούσε απεριόριστα. Οπότε, τι πιο αντιεθνικοσοσιαλιστικό από το να ακρωτηριάζεις την ιστορία του Έθνους στο οποίο ανήκεις, ασπαζόμενος τον ινδοευρωπαϊσμό;;;


Αντιβυζαντινισμός - Αντιχριστιανισμός

Συγχρόνως, έχει αναπτυχθεί μία τάση υποτίμησης του χιλιόχρονου Βυζαντίου κυρίως λόγω του ορθόδοξου θρησκευτικού του χαρακτήρα.
Ο Χίτλερ ως γνωστόν ίδρυσε το Γ’Ράιχ. Το Α’ και το Β’ Ράιχ όμως ποια ήτανε; Το Β’ Ράιχ ήταν η αυτοκρατορική Γερμανία που ιδρύθηκε το 1871, με πρωτεργάτη τον Βίσμαρκ, και ολοκλήρωσε τον κύκλο της το 1918 με την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το Α’ Ράιχ ήταν η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που ιδρύθηκε το 962 από τον Όθωνα τον Α’. Είναι η χριστιανική μεσαιωνική Γερμανία. Είχε ο Χίτλερ κανένα κόλλημα να τιμήσει το Α’ Ράιχ επειδή ήταν χριστιανικό; Όχι βέβαια. Τιμούσε την γερμανική ιστορία, την οποία και ορθώς αντιλαμβανόταν ως συνεχή μες στον χρόνο, χωρίς να την τεμαχίζει.
Την ίδια εποχή πάνω-κάτω που οι Γερμανοί είχαν το Α’ Ράιχ, εμείς οι Έλληνες είχαμε το Βυζάντιο. Την τότε λεγόμενη Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Η χρησιμοποίηση του όρου “Ρωμαϊκή” γινόταν για καθαρά γεωπολιτικούς λόγους, δεν ήταν εθνικός προσδιορισμός δηλαδή, και εξυπηρετούσε συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Παρόμοιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσε και η υιοθέτηση του τίτλου “Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία” από τους Γερμανούς. Ούτε οι Έλληνες, ούτε οι Γερμανοί βέβαια ήταν Ρωμαίοι….Όταν λοιπόν οι Γερμανοί Εθνικοσοσιαλιστές τιμούσαν την “Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία” τους, τότε για ποιον λόγο εμείς να πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων το Βυζάντιο;;; Την στιγμή μάλιστα που οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ των δύο Αυτοκρατοριών, σε κάθε επίπεδο (πολιτικό, πολιτιστικό, στρατιωτικό, οικονομικό, κοινωνικό), είναι ιστορικώς ανεπίτρεπτη.Θεωρούμε ότι δεν είναι και τόσο εθνικοσοσιαλιστικό το να φτύνεις κατάμουτρα μία χιλιόχρονη ιστορική περίοδο του λαού σου… έτσι δεν είναι;

Πάμε λίγο στα του Χριστιανισμού. Όντως η στάση του Χίτλερ απέναντι στον Χριστιανισμό ήταν μάλλον εχθρική, χωρίς όμως και αυτό να είναι απόλυτο (βλ. οργάνωση ‘’Γερμανοί Χριστιανοί'’ που ήταν 100% προσκείμενη στο NSDAP, αλλά και τον “Θετικό Χριστιανισμό” για τον οποίο μιλούσε ο Φύρερ). Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι μιλάμε για έναν λαό, τον γερμανικό, που δεν έχει σαφή θρησκευτική συνείδηση. Αλλού επικρατούν οι Καθολικοί, αλλού οι Προτεστάντες. Η θρησκεία δεν αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής του συνείδησης.Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει με τον ελληνικό λαό, του οποίου η ιστορική πορεία κατά τους τελευταίους 15 αιώνες είναι άρρηκτα δεμένη με την Ορθοδοξία που αποτελεί δομικό στοιχείο της εθνικής μας συνείδησης. Αυτό το ομόθρησκο στοιχείο της εθνικής μας συνείδησης σχετίζεται αμέσως με την ψυχοσύνθεση, τις παραδόσεις και την ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού.Στρεφόταν ο Χίτλερ κατά των γερμανικών παραδόσεων και της ιστορικής μνήμης του γερμανικού λαού;;; Όχι βέβαια.Συνεπώς, οποιοσδήποτε στρέφεται εναντίον αυτών της λαϊκής παράδοσης και της εθνικής ιστορικής μνήμης σκέφτεται και πράττει καθαρά αντιεθνικοσοσιαλιστικά.
Έχει υποστηριχτεί η άποψη ότι Ορθοδοξία και Εθνικοσοσιαλισμός είναι έννοιες ασύμβατες μεταξύ τους, καθώς η πρώτη ως χριστιανικό δόγμα έχει δεχτεί δυστυχώς εβραϊκές επιρροές. Είναι όμως έτσι; Ως γνωστόν, ένα από τα λαμπρότερα εθνικοκοινωνικά Κινήματα του Μεσοπολέμου ήταν η Λεγεώνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ, ή αλλιώς Σιδηρά Φρουρά, που έδρασε στην Ρουμανία με αρχηγό τον μεγάλο Κορνήλιο Ζέλεα Κοντρεάνου. Ήταν ένα Κίνημα με σαφή θρησκευτικό χαρακτήρα (ορθόδοξοι) και μαζί με τους Γερμανούς Εθνικοσοσιαλιστές ήταν τα πλέον αντισημιτικά πολιτικά ρεύματα της Ευρώπης. Μπορεί να μην δήλωναν Εθνικοσοσιαλιστές, αν και διατηρούσαν άριστες σχέσεις με το NSDAP, αλλά οι ταμπέλες έχουν πολύ μικρή σημασία όταν οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους. Πόσοι τολμούν να απορρίψουν τον Κοντρεάνου και τους Λεγεωνάριούς του επειδή ήταν ορθόδοξοι;Πόσοι θεωρούν τους εαυτούς τους αρτιότερους ιδεολογικά και ικανότερους πολιτικά (για ενεργό δράση δεν το συζητάμε καν, η σύγκριση απαγορεύεται δια ροπάλου) από τον μεγάλο Ρουμάνο Capitan; Εξίσου ένθερμοι χριστιανοί, αν και καθολικοί, ήταν ο μάρτυρας Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα και ο ήρωας Λεόν Ντεγκρέλ. Ποιος έχει το σθένος να τους απορρίψει και αυτούς επειδή ήταν χριστιανοί; Είδαμε λοιπόν γιατί η προσπάθεια αντιγραφής του γερμανικού Εθνικοσοσιαλισμού του μεσοπολέμου οδηγεί σε αντιφάσεις και σε αντιλήψεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του Εθνικοσοσιαλισμού.

Ολα αυτά όμως που είπαμε έχουν να κάνουν με το θεωρητικό-ιδεολογικό σκέλος. Πάμε λίγο και στο πρακτικό.
Σε πολλούς έχει περάσει η αντίληψη ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι ταυτόσημος με έναν ιδιότυπο φετιχισμό. Γι’αυτό μπορεί να δούμε ανθρώπους (λίγους ευτυχώς) να ντύνονται λες και είναι μέλη της χιτλερικής νεολαίας ή των SA. Προφανώς μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις που παραπέμπουν σε αποκριάτικη περίοδο…Ένα μεγάλο μέρος των σημερινών εθνικοσοσιαλιστών έχει υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο εμφανισιακό κώδικα. Ξυρισμένο κεφάλι, κονκάρδες, μπλούζες με σύμβολα, τατουάζ κτλ. Δεν τους κατακρίνουμε. Απλά, δεν συμφωνούμε με το να εγκλωβίζεται ο Εθνικοσοσιαλισμός σε ενδυματολογικά στερεότυπα τα οποία ουσιαστικά δεν λένε απολύτως τίποτα. Ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν ήταν μόδα ούτε lifestyle.Υπήρχαν διάφορα πολιτικά κινήματα και καθεστώτα στην Ευρώπη του μεσοπολέμου που είχαν υιοθετήσει κάποια εξωτερικά γνωρίσματα του Εθνικοσοσιαλισμού και του Φασισμού όπως στολές, χαιρετούρες κ.τ.λ., αλλά στην πραγματικότητα ήταν όχι απλά ξένα προς αυτές τις βαθύτατα ριζοσπαστικές ιδεολογίες αλλά σε πολλές περιπτώσεις ήταν και τελείως εχθρικά απέναντί τους (βλ. καθεστώς του βασιλιά Κάρολου στην Ρουμανία). Εν ολίγοις, η εξωτερική εμφάνιση, όταν μάλιστα εμπεριέχει στοιχεία φετιχισμού, είναι κενή νοήματος και δεν είναι διαπιστευτήριο αφοσίωσης στον Εθνικοσοσιαλισμό. Χώρια του ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να χρησιμέψει πουθενά. Κάθε άλλο… μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς τραβάει την προσοχή του ανθελληνικού καθεστώτος και των πάσης φύσεως παρακρατικών.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του μεταπολεμικού κατεστημένου είναι το ότι ταύτισε τον Εθνικοσοσιαλισμό με το απόλυτο κακό. Δεν ήταν και πολύ δύσκολο βέβαια να το πετύχει αυτό λόγω της ισχύος του, αλλά και ελλείψει αντιλόγου.Αυτό έχει σαν συνέπεια πολλά άτομα αντικοινωνικά με πάσης φύσεως ψυχολογικά προβλήματα που έχουν ανάγκη να παίξουν τον ρόλο του “κακού” για να εκδηλώσουν τα διάφορα συμπλέγματά τους, να στρέφονται προς τον Εθνικοσοσιαλισμό. Ο τρόπος σκέψης τους είναι πάνω κάτω ο εξής:“Ποια πολιτική ιδεολογία θεωρείται ως η πιο κακιά, η πιο καταραμένη, η πιο περιθωριακιά; Ο Εθνικοσοσιαλισμός. Οπότε, ας πάμε εκεί.”.
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η τραγελαφική προσπάθεια ταύτισης του σατανισμού με τον Εθνικοσοσιαλισμό…Η προσέλευση τέτοιων προβληματικών περιθωριακών ατόμων απλά αμαυρώνει τον Εθνικοσοσιαλισμό και ρίχνει νερό στον μύλο της καθεστωτικής προπαγάνδας. Ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν ήταν συνώνυμο της κακίας, ούτε του μίσους ούτε του περιθωρίου, ούτε οποιασδήποτε έκφρασης ψυχοσωματικών προβλημάτων. Εδώ βέβαια πρέπει να κάνουμε την απαραίτητη διάκριση μεταξύ της δικαιολογημένης οργής για τα κακώς κείμενα, και του τυφλού μίσους εναντίον δικαίων και αδίκων.
Ο Εθνικοσοσιαλισμός εξέφρασε, στα πλαίσια της μεσοπολεμικής Γερμανίας πάντα, ένα νέο υγιή τρόπο ζωής, μία κοσμοθεωρία καθ’όλα εναρμονισμένη με τους απαράβατους νόμους της Φύσης.Ένας θεμελιώδης νόμος της Φύσης είναι η Αρχή Διατήρησης της Ενέργειας. Η ενέργεια δεν μειώνεται, ούτε αυξάνεται. Μετασχηματίζεται σε άλλες μορφές ενέργειας. Π.χ. από χημική σε ηλεκτρική, από ηλεκτρική σε δυναμική, από δυναμική σε κινητική.Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την κοσμοθεωρία που εκφράστηκε μέσω του Εθνικοσοσιαλισμού. Δεν μένει σταθερή και ακίνητη στην ιστορική πορεία. Μετεξελίσεται, μετασχηματίζεται και παίρνει νέες εξωτερικές μορφές ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες και την ψυχοσύνθεση του κάθε λαού που είναι έτοιμος να την δεχτεί. Δεν πέθανε το 1945. Τότε πέθανε, λόγω της αρνητικής εξέλιξης του Πολέμου, η μεσοπολεμική γερμανική εκδοχή της, ο Εθνικοσοσιαλισμός. Όποιος προσπαθεί να κάνει μία “ξεπατικωσούρα” του Εθνικοσοσιαλισμού, θα αποτύχει παταγωδώς. Η Ιστορία δεν επιτρέπει νεκραναστάσεις. Η Ιστορία μπορεί να επαναλαμβάνεται αλλά δεν αντιγράφεται.
Ακόμα και αυτό το πανάρχαιο ηλιακό σύμβολο που υιοθέτησε ο Εθνικοσοσιαλισμός, ο αγκυλωτός σταυρός, είναι ένα σύμβολο μη-στατικό που παραπέμπει σε διαρκή κίνηση. Κάτι παρεμφερές με τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο, δηλαδή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι και τα δύο αυτά σύμβολα συναντώνται συχνότατα σε αρχαιοελληνικά μνημεία και αγγεία.
Ο μετασχηματισμός και η διαρκής κίνηση δεν σημαίνουν όμως και ολοκληρωτική αλλαγή. Όπως είπαμε, η εξωτερική μορφή μπορεί να αλλάζει αναλόγως των συνθήκων. Όμως η ουσία, ο πυρήνας αυτής της κοσμοθεωρίας παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος και έχει να κάνει με τον Ηρωικό τρόπο ζωής, με τον σεβασμό στην Φύση και τον Άνθρωπο (τον οποίο αντιλαμβάνεται ως αναπόσπαστο μέλος ενός φυλετικού συνόλου, και όχι ως μονάδα), με την απόρριψη του υλιστικού τρόπου ζωής, με την τιθάσσευση της τιτανικής πλευράς της ανθρώπινης φύσης (βλ. άκρατος ατομικισμός) κ.α. Σταματάμε εδώ καθώς σκοπός του παρόντος άρθρου δεν είναι η ανάλυση της εθνικοσοσιαλιστικής κοσμοθεωρίας. Στο κάτω-κάτω αυτό το έχουν κάνει άλλοι πολύ πιο έμπειροι από εμάς και πολύ πιο πριν από εμάς. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι το πόσο μπορεί να διαστρεβλώσει τον Εθνικοσοσιαλισμό η οποιαδήποτε προσπάθεια αντιγραφής του.

Στο σημείο αυτό θα μπορούσε κάποιος να μας ρωτήσει:“Εντάξει ρε παιδιά, η προσπάθεια αντιγραφής του Ε/Σ είναι λάθος.Θα μας πείτε όμως πως πρέπει να είναι κατά την γνώμη σας τη σήμερον ημέρα οι πραγματικοί εθνικοσοσιαλιστές;”Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν είναι και τόσο απλή.Καταρχήν δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν κάποιοι που να αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικοσοσιαλιστές.
Ο αυτοπροσδιορισμός ως “εθνικοσοσιαλιστή” δημιουργεί την λανθασμένη εντύπωση ότι πρέπει ντε και καλά να βαδίσουμε στα χνάρια του ΝSDAP ή να πιστεύουμε ακριβώς ότι πίστευαν τότε οι Γερμανοί Εθνικοσοσιαλιστές. Αυτό όμως καταλήγει σε τραγικά αδιέξοδα και τραγικές αντιφάσεις (αναφέραμε σχετικά παραδείγματα πριν). Έτσι κάνουμε το ίδιο τραγικό λάθος που κάνουν οι μαρξιστές που είναι προσκολλημένοι με θρησκευτικό φανατισμό σε μία ιδεολογία που διατυπώθηκε πριν από 150 χρόνια. Η πεποίθηση ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός ήταν η εξ’αποκαλύψεως αλήθεια, και ότι πρέπει να τον βλέπουμε σαν ένα στατικό δόγμα και σαν θρησκεία είναι πέρα για πέρα λάθος, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την διαρκή κίνηση που λέγαμε πριν.
Με τον τρόπο αυτό, ο αυτοπροσδιορισμός ως “εθνικοσοσιαλιστής” προκαλεί ακριβώς αυτήν τη σύγχυση στα μυαλά όλων μας. Μας κάνει δηλαδή να πιστεύουμε ότι πρέπει να ταυτιστούμε 100% με την Γερμανία του μεσοπολέμου. Κάτι τέτοιο είναι τελείως εκτός τόπου και χρόνου και άκρως αυτοκαταστροφικό.

Από την στιγμή επίσης που κάποιος αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικοσοσιαλιστής, τότε αυτομάτως κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως “χιτλερικός”, “δοσίλογος”, “νοσταλγός των κρεματορίων” και άλλες ανοησίες του σημερινού κατεστημένου. Αυτό σημαίνει ότι επί μονίμου βάσεως θα πρέπει να αποκρούει τις σχετικές “κατηγορίες”. Ακόμα και αν είναι αρκετά καταρτισμένος και έχει τις γνώσεις για να τις αποκρούσει και να συντρίψει διαλεκτικώς τους αντιφρονούντες, θα έχει ουσιαστικά αποπροσανατολιστεί. Και αυτό διότι θα έχει εμπλακεί σε ατέρμονες ιστορικοπολεμικές αναλύσεις που μπορεί να είναι χρησιμότατες από άποψη γνώσεων, αλλά μικρή σημασία έχουν για την σημερινή κατάσταση. Συνεπώς δεν θα υπάρχει ουσιαστικό όφελος, παρά μόνο φθορά από τις ατελείωτες συζητήσεις με τον κάθε άσχετο εμπαθή που παπαγαλίζει τις ανοησίες της κατεστημένης “ιστορίας”.
Για να μην γίνονται παρανοήσεις, ασφαλώς και είναι επιβεβλημένη για λόγους ιστορικής δικαιοσύνης η αναθεώρηση γύΡω από τον Β’Π.Π, το “ολοκαύτωμα”, τους “κακούς Ναζί” κ.τ.λ. Αυτό όμως κάλλιστα μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να αυτοπροσδιοριζόμαστε συγχρόνως ως εθνικοσοσιαλιστές. Άλλωστε τα μεγαλύτερα ραπίσματα στην κατεστημένη “ιστορία” τα έχουν δώσει μη-εθνικοσοσιαλιστές (π.χ.Ίρβιν, Γκαρωντύ, Λώχτερ κ.α.)

Πέραν των παραπάνω λόγων υπάρχει και κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό.Οι Εθνικοσοσιαλιστές τότε τα έβαλαν με θεούς και δαίμονες, αγωνίστηκαν υπεράνθρωπα και έπεσαν ηρωικά χωρίς να συμβιβαστούν ούτε μια στιγμή. Μπορεί να μην κατάφεραν να αλλάξουν τον κόσμο, κανείς όμως δεν κατάφερε να αλλάξει τους ίδιους και να τους υποχρεώσει να προδώσουν τις Αρχές και τις Ιδεές τους.Ας μην βάζουμε τους εαυτούς μας στην ίδια μοίρα με αυτούς. Μπροστά τους δεν είμαστε τίποτα και δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα. Ας μην πάμε να τσιμπήσουμε λίγη από την λάμψη τους, αυτοανακηρυσσόμενοι σε ιδεολογικοί απόγονοί τους. Δεν έχουμε κανένα τέτοιο δικαίωμα, από ηθικής απόψεως.Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας:Ακόμα και τα 15χρονα της Hitlerjugend που υπερασπίστηκαν το Βερολίνο ως το τέλος, φαντάζουν ημίθεοι μπροστά μας…

Άρα με το να ΜΗΝ αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Εθνικοσοσιαλιστές επιτυγχάνουμε:
α) Να αποφύγουμε την τρικυμία εν κρανίω που προκαλεί η βλακώδης γερμανολαγνεία, ο στείρος φετιχισμός και η θρησκευτική προσήλωση στο ιδεολογικοπολιτικό πρότυπο της μεσοπολεμικής Γερμανίας.
β) Να μην χάνουμε τον χρόνο μας και να μην σπαταλάμε ενέργεια “απολογούμενοι” στον κάθε αστικοφιλελεύθερο, στον κάθε σοσιαλδημοκράτη, στον κάθε μαρξιστή, στον κάθε αναρχικό. Στην τελική, εμείς δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα και για κανέναν.
γ) Να μην διαπράτουμε την Ύβρι ταυτίζοντας ναρκισσιστικά τους εαυτούς μας μ’εκείνους που κάποτε αγωνίστηκαν για έναν καλύτερο κόσμο…

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που πρέπει, κατά την γνώμη μας πάντα, να κάνει κάποιος που εμπνέεται από τον Εθνικοσοσιαλισμό, είναι να αποφεύγει να χαρακτηριστεί Εθνικοσοσιαλιστής. Τους λόγους τους αναλύσαμε παραπάνω. Όπως μας είχε πει, ημιαστειευόμενος, και ένας καλός φίλος:“Στην σημερινή παρακμιακή εποχή, μία από τις πλέον αντι-εθνικοσοσιαλιστικές πράξεις είναι το να δηλώνεις εθνικοσοσιαλιστής

Από τον Εθνικοσοσιαλισμό μπορούμε σίγουρα να πάρουμε πολλά πράγματα, όπως μπορούμε συγχρόνως να απορρίψουμε και κάποια άλλα, κατά κανόνα δευτερεύοντα και άσχετα με τον Ελληνισμό. Υπό την απαραίτητη όμως προϋπόθεση ότι αυτά που θα πάρουμε δεν θα τα αντιγράψουμε αλλά θα τα αφομοιώσουμε δημιουργικά και θα τα προσαρμόσουμε στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα.Δεν είμαστε Γερμανοί. Δεν ζούμε στο 1933 ούτε στο 1940. Ο Πόλεμος τελείωσε. Ας προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων κάποια πρώτη ύλη από τα εθνικοσοσιαλιστικά ιδεώδη. Επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι σωστό να θαυμάζουμε τον Εθνικοσοσιαλισμό της Γερμανίας του μεσοπολέμου, αλλά είναι λάθος το να ταυτιζόμαστε 100% μαζί του.Άλλο πράγμα ο θαυμασμός, με την απαραίτητη κριτική στάση βεβαίως, και άλλο πράγμα η ταύτιση.

Αν θέλουμε να αφήσουμε κάτι στις επόμενες γενιές για το καλό της Πατρίδος και της Φυλής μας, τότε πρέπει να δημιουργήσουμε τόσο σε θεωρητικό όσο ΚΥΡΙΩΣ σε πρακτικό επίπεδο.
Αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος. Σίγουρα όμως στο τέλος κάτι θα μείνει. Αυτός είναι ο σκοπός του Ανθρώπου. Η δημιουργία. Ίσως εμείς να μην προλάβουμε να απολαύσουμε τους καρπούς αυτής της όποιας προσπάθειας. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι απέναντι στην μνήμη των Νεκρών να κρατήσουμε πάση θυσία τον δρόμο ανοικτό για τις επερχόμενες γενιές, για τους Αγέννητους. Διότι οι Νεκροί και οι Αγέννητοι είναι αυτοί που θα μας δικάσουν.

Αν θέλουμε απλώς να εκδηλώνουμε τα όποια προσωπικά μας απωθημένα και να ξεκαυλώνουμε, τότε ας μιμούμαστε σαν fashion victims γερμανολάγνοι χολυγουντιανοί νεοναζί…
Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Η στείρα αντιγραφή, ο φετιχισμός, η ηλίθια ξενομανία, η εκδήλωση ψυχοσωματικών συμπλεγμάτων. Δεν οδηγεί πουθενά. Έτσι ακριβώς μας θέλει το κυρίαρχο σύστημα. Ξενομανείς, φετιχιστές, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα, άρα και τελείως ακίνδυνοι. Ας μην παίζουμε το παιχνίδι του.

Όπως είπαμε και πριν: Η ενέργεια δεν χάνεται. Μετασχηματίζεται. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τις βάσεις ώστε η ενέργεια που τότε εκδηλώθηκε με την εμφάνιση του Εθνικοσοσιαλιστικού Κινήματος, να εκδηλωθεί μελλοντικά στην Πατρίδα μας, και όχι μόνο. Και ας έχει όποια ταμπέλα θέλει. Εκεί θα κολλήσουμε τώρα; Η ουσία της κοσμοθεωρίας μετράει. Όχι το περιτύλιγμα.Η δύναμή μας είναι τεράστια. Στο χέρι μας είναι να την συνειδητοποιήσουμε και να την χειριστούμε με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να κρατήσουμε πάση θυσία τον δρόμο ανοικτό για… “ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ”….


ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Η ΕΛΛΑΣ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

OMERTA skinzine


Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος του OMERTA skinzine, με τα παρακάτω άρθρα:

-SKINHEAD: Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
-ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ
-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BRUTAL BEGUDE
-CONTRANTIFA
-ME ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
-ΤΑ Μ.Μ.Ε ΩΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ STATO ASOCIALE
-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
-ΑΣΦΑΛΙΤΟΦΟΒΙΑ
-ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

και ακόμα πολλές σελίδες με νέα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διατίθεται από το γνωστό περίπτερο της Κάνιγγος.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΟΛΗ...

Επιστολή Σοκ των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα

Επιστολή με 1000 υπογραφές στέλνουν κατοικοι του Αγίου Παντελεήμονα σε Βουλή, κόμματα, αρχηγούς και βουλευτές. Τα όσα περιγράφουν και τα όσα βιώνουν είναι πράγματικά τραγικά. Ένα μικρό απόσπασμα από την επιστολή τους

Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημ. Σιούφα
Κοιν.: Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κων/νο Καραμανλή,
Υπουργό Εσωτερικών & Δημοσίας Τάξης κ. Παυλόπουλο,
Υπουργό Δικαιοσύνης κ Χατζηγάκη,Υπουργό
Υγείας κ. Αβραμόπουλο,
Υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη,
Υπουργό Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη,
Αρχηγούς Κομμάτων, Βουλευτές Α΄ Αθηνών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ,ΣΥΝ και ΛΑΟΣ,
Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας κ. Τσιατούρα,
Νομάρχη Αθηνών κ. Σγουρό,
Δήμαρχο Αθηνών κ. Κακλαμάνη,
Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Σανιδά,
Πρόεδρο Δικ. Συλλόγου Αθηνών κ. Παξινό,
Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Μεγάλος αριθμός μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα- Πλατεία Αττικής και οι τραγικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία.

Τα επίσημα κρατικά στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 1.500.000 ανθρώπους από άλλες χώρες του κόσμου που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από άθλιες και επικίνδυνες οικονομικές, κοινωνικές ή πολιτικές καταστάσεις που συνέβαιναν ή συμβαίνουν στη χώρα τους. Ποσοστιαία, λοιπόν, οι μετανάστες καλύπτουν το 15% του συνολικού πληθυσμού της πατρίδας μας.

Στην ευρύτερη περιοχή μας, από τον Άγιο Παύλο- Σταθμού Λαρίσης έως τον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών και από την Πατησίων έως την Λιοσίων, ζουν περίπου 700.000 άνθρωποι. Αναλογικά, λοιπόν- βάσει του 15%- στην περιοχή μας πρέπει να κατοικούν 100.000 περίπου αλλοδαποί.Στο σημείο αυτό θα αντιπαραθέσουμε τα στοιχεία μιας μικρής έρευνας σε μερικά σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά) της περιοχής μας, ενδεικτικό δείγμα για τον πραγματικό αριθμό αλλοδαπών που ζουν κοντά μας.
Εάν συμβαίνει το ένα ή το άλλο, γνωρίζετε ότι στην περιοχή μας ζει και βασιλεύει στο έπακρον και με τις χειρότερες μορφές της η βία, η εγκληματικότητα, ο φόβος, η ανασφάλεια και η κάθε μορφής παραβατικότητα, με αποτέλεσμα το τελευταίο 10μηνο να έχουν συμβεί 13 φόνοι, πλήθος αιματηρών ληστειών και αμέτρητες κλοπές και διαρρήξεις με αποκλειστικούς δράστες αλλοδαπούς;

Γνωρίζετε, ότι η αστυνόμευση της περιοχής είναι στην κυριολεξία ανύπαρκτη, λόγω αδυναμίας του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, λόγω έλλειψης προσωπικού;

Γνωρίζετε, ότι οι αναφορές και οι έγγραφες αιτήσεις των διοικητών του Α.Τ. προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την επαρκή στελέχωση των τμημάτων τους, παραμένουν επί χρόνια αναπάντητες;

Γνωρίζετε, ότι ο περίβολος του μεγαλοπρεπούς ενοριακού Ιερού Ναού μας, του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς επίσης και η υπόλοιπη πλατεία, αποτελούν μεταναστευτική «χωματερή», απαγορευτική ακόμη και για την διέλευση των πεζών;

Γνωρίζετε, ότι οι δρόμοι και οι πλατείες της περιοχής μας, προσφέρουν καθημερινό τόπο ύπνου και αποχωρητηρίων σε εξαθλιωμένους και μεθυσμένους αλλοδαπούς;

Γνωρίζετε, ότι η περιοχή μας, αν και κέντρο της Πρωτεύουσας της πατρίδας μας, αποτελεί πλέον τόπο προς αποφυγή για κατοικία, επένδυση, επαγγελματική δραστηριότητα, ακόμα και επίσκεψη από Έλληνες οποιασδήποτε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου;

Γνωρίζετε, ότι η περιοχή μας, ως άλλοτε πόλος έλξης φοιτητών, οικογενειών καλλιτεχνών, ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, επιχειρηματιών, ακόμη και περιπατητών, μετρά πλέον μηδενικά στην κυριολεξία ποσοστά;

Γνωρίζετε, ότι οι τιμές των ακινήτων της περιοχής μας φθίνουν συνεχώς, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα; Γνωρίζετε, ότι οι μόνοι πλέον Έλληνες κάτοικοι της περιοχής είναι ελάχιστοι ηλικιωμένοι, οι οποίοι αδυνατούν οικονομικά να ξεφύγουν κι αυτοί από εδώ;

Γνωρίζετε, ότι δεν υπάρχει νέος και νέα στην περιοχή μας;

Γνωρίζετε, ότι το 75% περίπου των καταστημάτων της περιοχής επιχειρείται από αλλοδαπούς;

Γνωρίζετε, ότι η μοναδική παιδική χαρά της περιοχής μας στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, παιδοκρατείται από μετανάστες που την καταστρέφουν και μάλιστα απειλούν και χειροδικούν στα ελάχιστα ελληνόπουλα που προσπαθούν μάταια να την επισκεφτούν;

Γνωρίζετε, ότι από νωρίς το απόγευμα δεν υπάρχει Έλληνας σε δρόμο της περιοχής μας;

Γνωρίζετε, ότι όσοι Έλληνες έφυγαν από την περιοχή, το σκέπτονται αρκετά πριν επισκεφθούν γονείς ή συγγενείς που παρέμειναν εδώ;

Γνωρίζετε, ότι ακόμη και οι οικογενειάρχες μετανάστες ασφυκτιούν και οι ίδιοι με την όλη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και μερικοί από αυτούς, μην αντέχοντας άλλο, μετακομίζουν σε άλλη περιοχή;

Γνωρίζετε, ότι οι βραδινές Θείες Λειτουργίες στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, έχουν παύσει να τελούνται τα τελευταία χρόνια, λόγω του φόβου των πιστών για το τι θα τους συμβεί στο δρόμο, κατά την προσέλευση και την επιστροφή στα σπίτια τους;

Μήπως, για όλα τα παραπάνω δεν καταδέχεται να κατοικήσει κανένας «επώνυμος» στην περιοχή μας;

Εκτιμούμε, ότι σε μία από τις μεγαλύτερες αναγκαστικές εσωτερικές μεταναστεύσεις των Ελλήνων -σε περίοδο ειρήνης- σημειώθηκε στην περιοχή μας, τα τελευταία 10-15 χρόνια, όπου ολόκληρες οικογένειες πούλησαν άρον- άρον και όσο- όσο τα σπίτια τους και δανειζόμενοι από Τράπεζες υπέρογκα χρηματικά ποσά, ως συμπλήρωμα, αγόρασαν σπίτια σε άλλες «καθαρές», αλλά πανάκριβες περιοχές της Αθήνας, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους φυσιολογικά, αλλά και οι ίδιοι να ζήσουν με ασφάλεια.Με τους νόμιμους, φιλήσυχους και ανθρώπινα συμπεριφερόμενους μετανάστες δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Αντιθέτως, τους συμπαραστεκόμαστε στις δυσκολίες τους, μαζί με αυτούς και τους υπόλοιπους (παράνομους και ανένταχτους) τους βοηθάμε ποικιλοτρόπως και ως Έλληνες που είμαστε τους θεωρούμε όλους συνανθρώπους μας, αδέλφια μας. Όμως, μαζευτήκαμε πολλά αδέλφια μαζί στο ίδιο σπίτι και μη χωρώντας πια όλοι μαζί, αποχωρήσαμε εμείς.

Με μεγάλο προβληματισμό αντιμετωπίζουμε τον μεγάλο αριθμό τους, που σε σχέση με τους ελάχιστους Έλληνες που κατοικούν στην περιοχή, πέραν της αισθητικής άποψης, έχουν παρουσιαστεί και διάφορα άλλα προβλήματα που έχουν άμεση επίδραση στην συμπεριφορά τόσο των Ελλήνων, όσο και στη δική τους.Η περιοχή μας δεν αντέχει πλέον τόσους μετανάστες και η κατάσταση αντί να καλυτερεύει, μέρα με την μέρα χειροτερεύει. Και ως απόδειξη, σας παραθέτουμε επιπλέον γεγονότα του τελευταίου 2μήνου:

Έχουν έρθει στην περιοχή μας 25- 30.000 περίπου Ασιάτες μετανάστες (άντρες, γυναίκες, παιδιά) όπου κινούνται και συχνάζουν στα πεζοδρόμια, στους δρόμους και στις πλατείες, κατά ομάδες των 20 έως 30 ατόμων. Καθιστούν αδύνατη τη διέλευση πεζών και οχημάτων, ψάχνουν κάδους σκουπιδιών και σιτίζονται με τα αποφάγια που βρίσκουν εντός αυτών ή πεταμένα στους δρόμους. Σε ορισμένα δε σημεία συγκεντρώνονται σε ομάδες των 50 τουλάχιστον ατόμων, περιμένοντας έξω από πολυκατοικίες και εισέρχονται ανά ομάδες των δέκα ατόμων, αφού προηγουμένως εξέλθουν οι προηγούμενοι.

Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα καθημερινά το «αντάμωμά» τους, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες (6μμ-8μμ) ξεπερνά τα 2.000 άτομα.Δεν υπάρχει διαμέρισμα, στο οποίο να κατοικούν λιγότεροι από 50 μετανάστες. Στη πλατεία δε του Αγίου Παντελεήμονα, κοιμούνται και αφοδεύουν καθημερινά περί τους 200 μετανάστες

Ομάδα 300 περίπου Ασιατών μεταναστών συγκεντρώθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και με οργή και με θυμό εκραύγαζαν επί μία τουλάχιστον ώρα «Κάτω η Ορθοδοξία», «Κάτω ο Χριστός».

Έχει αυξηθεί η προκλητικότητα τους απέναντι στους ελάχιστους Έλληνες, κάνοντας χρήση της μεγάλης αριθμητικής τους υπεροχής, αλλά και της ανοχής από το Ελληνικό Κράτος.

Δίπλα στην πλατεία και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, ισόγειο αίθουσα 120 τ.μ., όπου έχει εκμισθωθεί από τον Ιερό Ναό για να εξυπηρετεί ενορίτες με ομιλίες, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις παιδιών και κατηχητικά σχολεία, αγοράστηκε από μουσουλμανική οργάνωση σε διπλάσια τιμή από την τρέχουσα εμπορική της αξία, για να χρησιμοποιηθεί ως «τζαμί». Μάλιστα, εστάλη επείγουσα ειδοποίηση στον Ιερό Ναό να παραδώσει την αίθουσα εντός 2 μηνών.

Το αποκορύφωμα του κακού, πέρα από κάθε όριο φαντασίας:

Σε 3όροφο ακίνητο, δίπλα στον Ιερό Ναό και επί της πλατείας διαμένουν περίπου 500 αλλοδαποί. Στην ταράτσα του κτίσματος υπάρχουν δύο πρόβατα. Σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου μαζί με τους ενοίκους ζουν περί τις 15 κότες και κοκόρια. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από τις απέναντι πολυκατοικίες, όπου έχουν άμεση οπτική επαφή, τόσο στη ταράτσα, όσο και εντός των διαμερισμάτων, οι ένοικοι του συγκεκριμένου ακινήτου κτηνοβατούν στα πρόβατα, σφαγιάζουν δε κοκόρια και κότες με αδιευκρίνιστες προθέσεις και με άμεσες συνέπειες στην Δημόσια Υγεία από προερχόμενες μολυσματικές ασθένειες. Σύμφωνα με μαρτυρίες το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα ακίνητα της περιοχής μας.Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και περισσότεροι κάτοικοι απειλούν να βγουν στους δρόμους για να «καθαρίσουν» την περιοχή, αφού αυτό δεν γίνεται από την κυβερνητική, πολιτική και δημοτική αρχή.

Τέλος, αγαπητοί εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου της Ελλάδας μας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στο Ελληνικό Σύνταγμα- το οποί εσείς νομοθετείτε- έχετε θέσει ως θεμελιώδη αρχή την ΑΞΙΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του Ανθρώπου. Στην περίπτωσή μας, η ατομική μας ελευθερία καταπατείται βάναυσα, τα δικαιώματά μας ως Έλληνες πολίτες παραβιάζονται καθημερινά και ως συνέπεια αυτών η ανθρώπινη αξία μας έχει τεθεί στο περιθώριο. Εγείρεται πλέον νομικό ζήτημα, για την εξέλιξη του οποίου επιφυλασσόμεθα.

Απαιτούμε άμεσα για την περιοχή μας:

1. Έλεγχο και καταγραφή των μεταναστών (εργασία, κατοικία),

2. Υγειονομικούς ελέγχους σε ανθρώπους και κτίρια,

3. Αστυνομική και δημοτική επαρκή 24ωρη παρουσία σε πλατείες και δρόμους,

4. Ποσόστωση μεταναστών.

Με εκτίμηση στο πρόσωπό σας ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ



αναδημοσίευση από http://www.ethnikistes.gr/

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

"AΚΡΟΔΕΞΙΑ" από το περιοδικό ΟΜΑΙΜΟΝ


Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Όλοι ξέρουμε ότι, στην συνείδηση του απλού κόσμου ο λεγόμενος “πατριωτικός χώρος” έχει ταυτιστεί με την ακροδεξιά. Πολλοί είναι αυτοί που ενοχλούνται από αυτήν την ταύτιση και προσπαθούν να γκρεμίσουν αυτές τις γέφυρες. Πολύ καλά κάνουν. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε.
Σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να αυτοπροσδιοριστούμε ως “ακροδεξιοί”, για πολύ συγκεκριμένους λόγους:

Πρώτον, δεν θεωρούμε ότι είμαστε ακραίοι.
Ακραίοι είναι αυτοί που διαλύουν την εθνοφυλετική μας συνοχή, που καταστρέφουν τον κοινωνικό μας ιστό, που ξεζουμίζουν οικονομικά τον Λαό μας, που μολύνουν το φυσικό μας περιβάλλον, που προωθούν παρακμιακά πρότυπα.
Αυτοί είναι οι ακραίοι. Εμείς δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ακραίους, συνεπώς δεν αποδεχόμαστε κανέναν χαρακτηρισμό που να εμπεριέχει σαν συνθετικό την λέξη “άκρο”.
Δεύτερον, δεν θεωρούμε ότι είμαστε δεξιοί. Η ελληνική δεξιά είναι ένας πολιτικός χώρος που παραδοσιακά σχετίζεται άμεσα με την πλουτοκρατία, τον φιλελευθερισμό, την ελεύθερη αγορά, τον καπιταλισμό, τον αστικό τρόπο ζωής.
Συνεπώς, από την στιγμή που είμαστε βαθύτατα αντικαπιταλιστές
(όχι βεβαίως από την μαρξιστική οπτική), αντιφιλελεύθεροι και διαφωνούμε ριζικώς με τον υπερεγωκεντρική στάση ζωής που πρεσβεύει ο αστισμός, είναι τουλάχιστον αστείο να χαρακτηριζόμαστε ως δεξιοί.

Σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε οποιονδήποτε χαρακτηρισμό απορρέει από την παρούσα πολιτική ταξινόμηση (αριστερά-κέντρο-δεξιά). Αυτή η μονοδιάστατη πολιτική ταξινόμηση είναι ξεκάθαρα προϊόν του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού συστήματος. Από την στιγμή που είμαστε ξεκάθαρα αντικοινοβουλευτικοί, θεωρούμε αδιαννόητο να υιοθετούμε τα αρρωστημένα προϊόντα της κοινοβουλευτικής σχιζοφρένειας.

Τώρα πια φτύνουμε κατάμουτρα τόσο την αριστερά, όσο και την δεξιά. Ακολουθούμε την ρήση του μεγάλου Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα, ιδρυτή και αρχηγού της Ισπανικής Φάλαγγας, που έλεγε:
Η δεξιά θέλει να συντηρήσει το υπάρχον σύστημα μαζί με τα αρνητικά του.
Η αριστερά θέλει να το γκρεμίσει, μαζί με τα θετικά του.
Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τα θετικά και να ξεριζώσουμε τα αρνητικά

Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι αυτά είνα πράγματα λίγο-πολύ γνωστά και χιλιοειπωμένα. Το θέμα λοιπόν δεν είναι να αποκηρύξουμε την ακροδεξιά ή την δεξιά. Αυτό το έχουν κάνει πολλοί και διάφοροι. Το θέμα είναι να εξηγήσουμε τις ουσιώδεις διαφορές μας με την ακροδεξιά φρασεολογία και να μην αναλωνόμαστε σε ανούσιες κραυγές αποκήρυξης. Το φαινόμενο άλλωστε της αποκήρυξης της ακροδεξιάς, με την παράλληλη όμως υιοθέτηση των ιδεολογημάτων της, αποτελεί μία από τις τραγικότερες αντιφάσεις του χώρου μας.

Ας δούμε όμως λίγο ποιοι είναι οι κύριοι πυλώνες της ακροδεξιάς ιδεολογίας τα τελευταία 30 χρόνια, και ποιες οι δικές μας απόψεις επ’αυτών:


α) Χούντα.


Δεν χωράει αμφισβήτηση ότι το καθεστώς της 21ης Απριλίου ήταν ένα καθεστώς στρατοκρατικό, παντελώς στείρο ιδεολογικώς και σε καμμία περίπτωση δεν έκανε πράξη την Επανάσταση που ευαγγελιζόταν. Αν η 21-4-1967 ήταν Επανάσταση, τότε την 22α Απριλίου θα είχαν κρεμαστεί στην Πλατεία Συντάγματος οι ελεεινοί πολιτικάντηδες που κυβερνούσαν ως τότε. Τίποτα τέτοιο όμως δεν έγινε (κάθε άλλο μάλιστα), συνεπώς είναι αστείο να μιλάμε για “Επανάσταση της 21ης Απριλίου”.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν πέρασε ο καιρός και το καθεστώς σταθεροποιήθηκε και απέκτησε λαϊκό έρεισμα, τότε άρχισαν να δρομολογούνται εξελίξεις για την διενέργεια εκλογών (!!!) με ελεύθερη συμμετοχή κομμάτων. Με λίγα λόγια, μιλάγανε για επαναφορά του κοινοβουλευτισμού, έστω και με μία ελαφρώς στρατοκρατική πινελιά.
Επίσης, το απριλιανό καθεστώς στερούταν έστω και αυτής της στοιχειώδους αισθητικής, με αποτέλεσμα στην πορεία του χρόνου να γίνει συνώνυμο του κιτς και της γραφικότητας. Αυτό όπως ήταν φυσικό επηρέασε και τον χώρο μας αφού μεταπολιτευτικώς εκείνος ταυτίστηκε με την 21η Απριλίου, με τραγικά - από άποψη αισθητικής του πολιτικού λόγου - αποτελέσματα.

Από την άλλη πλευρά:
Σίγουρα αναγνωρίζουμε το ότι τότε η Πατρίδα μας ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή στην οποία βρίσκεται τα χρόνια της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Αυτό είναι αναντίρρητο.
Σίγουρα απορρίπτουμε τα αισχρά ψεύδη του μεταπολιτευτικού δημοκρατικού κατεστημένου περί “νεκρών του Πολυτεχνείου”, “ξεπούλημα της Κύπρου από την χούντα”, “βασανισμούς χιλιάδων αντιφρονούντων”, “πρακτόρων της CIA'’ κ.τ.λ. Αυτά είναι παραμύθια, ή έστω τερατώδεις υπερβολές, για να τρώνε το φαί τους τα μικρά παιδιά.
Σίγουρα αναγνωρίζουμε στον Γ.Παπαδόπουλο το ότι παρέμεινε έγκλειστος 25 χρόνια και πέθανε τελικώς στην φυλακή, αρνούμενος να κάνει δήλωση μετάνοιας (όπως του ζητήθηκε ακόμα και όταν ήταν ετοιμοθάνατος) προκειμένου να αποφυλακιστεί και να νοσηλευτεί κάπου καλύτερα.

Ακόμα όμως και αυτά τα θετικά της 21ης Απριλίου δεν αρκούν για να αυτοανακηρυχτούμε σε θαυμαστές της. Το ότι απεχθανόμαστε το ανθελληνικό μεταπολιτευτικό δημοκρατικό καθεστώς της διαφθοράς, της παρακμής, της ανεργίας, της φυλετικής αλλοίωσης, της εθνικής υποτέλειας, της οικονομικής ανέχειας κ.τ.λ. δεν μας υποχρεώνει να αποδεχτούμε την προηγούμενη κατάσταση.
Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από τα όποια θετικά της 21ης Απριλίου, αγνοώντας συγχρόνως τα μύρια όσα αρνητικά της, από την στιγμή που ούτε κατα διάννοια δεν μας καλύπτει ιδεολογικώς.
Δεν μπορούμε να μείνουμε προσκολλημένοι σε μία παρελθούσα κατάσταση.
Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την 21η Απριλίου με το πρόσχημα του ότι “η μεταπολίτευση είναι χειρότερη”.
Δεν μπορούμε να χαρακτηριστούμε χουντικοί.


β) Βασιλιάς

Eδώ πέρα δεν χρειάζεται καμμία βαθυστόχαστη ανάλυση. Είναι επιεικώς τραγελαφικό να αποδεχόμαστε σαν αρχηγό του ελληνικού κράτους (βεβαίως το παρόν έκτρωμα ούτε ελληνικό είναι, ούτε κράτος είναι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…), έναν αλλοδαπό, έναν μη-Έλληνα. Ακόμα πιο τραγελαφικά βεβαίως είναι κάποια φαινόμενα προσωπολατρείας προς την αλλοδαπή βασιλική οικογένεια.
Δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να αντιληφθούμε ότι η εγκατάσταση της βασιλικής οικογένειας στην Ελλάδα έγινε από τις Μεγάλες Δυνάμεις (κυρίως την Αγγλία) με σκοπό την ύπαρξη ενός τοποτηρητή των δικών τους εν Ελλάδι συμφέροντων. Άλλωστε όταν κάποιοι εξ’αυτών “ξεστράτισαν” και ωφέλησαν το Έθνος (βλ.Όθων, Κωνσταντίνος Α’), “τιμωρήθηκαν” αναλόγως…
Σε καμμία περίπτωση τα αίσχη της δημοκρατικής αντιβασιλικής παράταξης δεν θα πρέπει να μας ρίξουν στην αγκαλιά της άλλης πλευράς, ούτε βεβαίως θα μπούμε στην ατέρμονη ιστορικίστικη ανάλυση του ποιος ήταν λιγότερο κακός.
Επίσης, ψάχνουμε αλλά δεν βρίσκουμε τι έχει κάνει επιτέλους η σημερινή (τέως) βασιλική οικογένεια για το Έθνος μας. Θυμάται κανείς έστω κάποια δήλωσή τους για τα φλέγοντα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν; Απολύτως τίποτα. Μόνο για την “περιουσία” τους ακούστηκαν..
Εμείς τυγχάνει να θυμόμαστε μία συνέντευξη του “διαδόχου” Παύλου σε γνωστό λάιφστάιλ (ε που αλλού…) περιοδικό όπου έκανε θετικά σχόλια για την εξωτερική πολιτική που ασκούσε ο τότε Υπ.Εξ Γιωργάκης Παπανδρέου…
Ας μην μακρυγορούμε…
Είμαστε ξεκάθαρα αντιβασιλικοί.


γ) Σώματα Ασφαλείας


Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Και όμως υπάρχουν ακόμη και σήμερα άνθρωποι στον χώρο μας που πιστεύουν ότι ο Στρατός και η Αστυνομία είναι “δικοί” μας!!!
Τα ενδεχόμενα είναι τα εξής:
-Πρόκειται απλά για ηλίθιους.
-Πρόκειται για ανθρώπους που διακατέχονται από συμπλέγματα εξουσίας και ηδονίζονται στην εικόνα του νταβραντισμένου μπάτσου με το γκλομπ.
-Πρόκειται για χαμηλοτάτου επιπέδου πρακτορίσκους, αφού αν ήταν αξιόλογοι δεν θα αυτοκαρφώνονταν διατυμπανίζοντας την λατρεία τους για τα Σώματα Ασφαλείας
-Πρόκειται για μίζερους αστούς δεξιούληδες που έμειναν στην απέξω λόγω πασοκισμού και δεν μπόρεσαν να διοριστούν σε κάποιο Σώμα Ασφαλείας, οπότε τους έμεινε το σχετικό απωθημένο.
-Πρόκειται για φετιχιστές που απλά και μόνο “φτιάχονται” στην όψη της στολής.

Πόσο μυαλό χρειάζεται κάποιος για να καταλάβει ότι από την στιγμή που το σημερινό κατεστημένο είναι εχθρικό απέναντι σε μας και στις Ιδέες μας, τότε και τα εκτελεστικά του όργανα μοιραία θα είναι εξίσου εχθρικά απέναντί μας αφού απλά εκτελούν εντολές;;;
Ακόμα και κάποιοι “δικοί” μας να βρίσκονται σε σχετικές θέσεις, είναι απλώς εντολοδόχοι των προϊσταμένων τους και τίποτα παραπάνω. Αν πάρουν διαταγή: “Τσακίστε τους φασίστες”, θα το κάνουν χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτή η νοοτροπία της αστυνομολαγνείας και της στρατολαγνείας, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για την μη-ανάπτυξη ενός Κινήματος στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου, αντίστοιχου με τα εθνικοκοινωνικά Κινήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Είναι τουλάχιστον γελοίο να κάνουμε 70, και βάλε, χρόνια τα ίδια λάθη.


δ) Αντικομμουνισμός

Ο αντικομμουνισμός της ακροδεξιάς δεν έχει το παραμικρό ιδεολογικό υπόβαθρο, παρά έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με τα γεγονότα της δεκαετίας του ‘40. Όποιος έχει έστω και μία επιδερμική επαφή με τον χώρο, θα έχει ακούσει αναρίθμητες φορές για τους “κομμουνιστοσυμμορίτες που θέλανε να μας κάνουνε σοβιετική επαρχία”, για τους “κατσαπλιάδες που αιματοκύλισαν την Πατρίδα μας” κ.ο.κ.
Δεν είναι σκοπός του παρόντος άρθρου να μπει σε λεπτομερή ιστορική ανάλυση των γεγονότων εκείνης της εποχής. Πιστεύουμε όμως ότι η μονότονη κομμουνιστοφάγικη ρητορεία που σε πολλές περιπτώσεις θυμίζει χωροφύλακα της δεκαετίας του ‘50, δεν μπορεί σήμερα να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα.
Σίγουρα, οι αριστεροί που πλαστογραφούν προκλητικά την ιστορική αλήθεια, με τις ευλογίες του κατεστημένου βεβαίως, θα πρέπει να παίρνουν τις κατάλληλες αποστομωτικές απαντήσεις. Συγχρόνως όμως θα έπρεπε να επιχειρούμε και μία πιο νηφάλια προσέγγιση. Σε καμμία περίπτωση δεν ήταν όλοι οι ΕΛΑΣίτες προδότες (άλλο θέμα η ηγεσία τους), όπως δεν ήταν και άσπιλοι οι της άλλης πλευράς… έτσι δεν είναι;;
Δεν υπάρχει μαύρο και άσπρο, και αυτό θα πρέπει να το καταννοήσουμε και ν’αφήσουμε κατά μέρος τις αντικομμουνιστικές υστερίες λες και μόλις βγήκαμε σώοι από την Πηγάδα του Μελιγαλά…

Ένας πολύ αποτελεσματικότερος τρόπος να χτυπήσουμε την αριστερά, είναι να ξεμπροστιάσουμε τα ιδεολογήματά τους. Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με τον μαρξισμό, θα γνωρίζει ότι τις τεράστιες αντιφάσεις και αυτοαναιρέσεις που κρύβει μέσα της αυτή η ιδεολογία. Δυστυχώς όμως, ο χώρος μας αντί να τσακίσει ιδεολογικώς τον μαρξισμό κτυπώντας τον στην ρίζα του, ησχολείτο επί μονίμου βάσεως με τον Μελιγαλά, το Φενεό, τα Δεκεμβριανά, τον “συμμοριτοπόλεμο” κ.τ.λ. Αυτό είχε σαν συνέπεια τα ιδεολογήματα της αριστεράς να μένουν στο απυρόβλητο και ελλείψει ουσιαστικού αντιλόγου να κυριαρχούν θεωρητικώς. Και μόνο θεωρητικώς, διότι από πρακτικής απόψεως είναι τελείως εκτός πραγματικότητας.

Ασφαλώς και είμαστε αντικομμουνιστές, αλλά μικρή σχέση έχουμε με τον αντικομμουνισμό της ακροδεξιάς. Ο αντικομμουνισμός της ακροδεξιάς είναι τελείως ανεπαρκής, στερείται βάθους και επιπέδου, και εξαντλείται ως επί το πλείστον σε μνημόσυνα και στείρους αφορισμούς.
Είμαστε αντικομμουνιστές πρωτίστως από ιδεολογικής σκοπιάς, διότι διαφωνούμε καθέτως με οποιαδήποτε υλιστική θεωρία.
Είμαστε αντικομμουνιστές γιατί θεωρούμε ότι ο κομμουνισμός και ο καπιταλισμός είναι απλά οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.
Είμαστε αντικομμουνιστές γιατί απλά είμαστε αντικαπιταλιστές!


ε) Αλυτρωτισμός

Ακούγεται λίγο περίεργο αλλά υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάποιοι που μιλάνε για “Μεγάλη Ελλάδα”, “Μεγάλη Ιδέα”, “Κόκκινη Μηλιά” κ.ο.κ. Μετά τα απανωτά πλήγματα που έχει δεχτεί ο Ελληνισμός (1922, 1955), που είχαν σαν συνέπεια την εκκένωση της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της Πόλης από τους γηγενείς ελληνικούς πληθυσμούς τους, οι αναφορές στην “Μεγάλη Ελλάδα” είναι σίγουρα ουτοπικές.
Ο καθένας βέβαια μπορεί να ονειρεύεται και να φαντασιώνεται ότι θέλει, αλλά πρέπει να έχουμε μία, έστω στοιχειώδη, αντίληψη της πραγματικότητας.
Πως μπορούμε σήμερα να μιλάμε για “απελευθέρωση της Πόλης” όταν σε αυτή ζούνε 17.000.000 Τούρκοι και μόλις μετά βίας 2000 υπέργηροι ‘Ελληνες; Δουλευόμαστε μεταξύ μας ή έχουμε χάσει τελείως τον μπούσουλα;
Πως μπορούμε να μιλάμε για “απελευθέρωση της Ιωνίας και του Πόντου”, όταν συγχρόνως έχουμε χάσει εξαιτίας των λαθρομεταναστών την Κυψέλη, το Ρέντη, το Μεταξουργείο, το Γκάζι, τα Πετράλωνα, τα Κάτω Πατήσια κ.α.;
Πως μπορούμε να ονειρευόμαστε την ανάκτηση της βιλάρας που είχαμε κάποτε (βλ. Βυζάντιο), όταν σήμερα κινδυνεύουμε να μας κάνουν έξωση από το δυαράκι στο οποίο ζούμε;

Χρειάζεται πολλή φιλοσοφία για να αντιληφθούμε ότι οι διάφοροι ουτοπικοί αλυτρωτισμοί σήμερα είναι παντελώς ανεδαφικοί και μας αποπροσανατολίζουν από τα φλέγοντα ζητήματα;
Υπάρχουν βεβαίως κάποια αλυτρωτικά ζητήματα τα οποία είναι όντως υπαρκτά και χρήζουν σοβαρότερης ενασχόλησης (βλ. Βορειοηπειρωτικό, Έλληνες των Σκοπίων). Εκεί ίσως θα έπρεπε να στρέψουμε περισσότερο την προσοχή μας, παρά στην Κόκκινη Μηλιά…
Ακόμα και αυτά όμως ωχριούν μπροστά στην τραγική κατάσταση του Ελληνισμού σήμερα σε κάθε επίπεδο. Ο Ελληνισμός νοσεί και νοσεί βαριά. Το ελληνικό Έθνος κινδυνεύει με αφανισμό λόγω λαθρομετανάστευσης, υπογεννητικότητας και –οσονούπω- μπασταρδέματος. Μέρα με την μέρα παρακμάζουμε ηθικά και πνευματικά. Ο άκρατος ατομικισμός και η φυλαργυρία χτυπάνε κόκκινο. Η κοινωνική κρίση διογκούται συνεχώς με τραγικές συνέπειες σε κάθε επίπεδο. Η οικονομική καταστάση του λαού χειροτερεύει διαρκώς, και ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός συμπατριωτών μας εξαρτάται από τους «νόμιμους» τοκογλύφους, τις τράπεζες. Η επέλαση των αδηφάγων πολυεθνικών απειλεί με αφανισμό τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι πατρώες παραδόσεις εξοβελίζονται, οι πατροπαράδοτες αρχές και αξίες πετιώνται στο κάλαθο των άχρηστων και αντικαθίστανται από παρακμιακά αντικοινωνικά πρότυπα τα οποία προβάλλονται λυσσωδώς από το καρκίνωμα της ελληνικής κοινωνίας, τα ΜΜΕ.
Αυτά, και πολλά άλλα, είναι σήμερα τα μείζοντα εθνικά θέματα στο οποία πρέπει να εστιάσουμε και όχι οι διάφοροι αλυτρωτισμοί, ουτοπικοί και μη.

Αυτές είναι, σε πολύ γενικές γραμμές, οι θέσεις μας απέναντι στα παραδοσιακά ιδεολογήματα της ελληνικής ακροδεξιάς. Ο στόχος μας δεν είναι να πείσουμε τους αντιφρονούντες ότι δεν είμαστε ακροδεξιοί. Αυτό μας είναι αδιάφορο. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι αυτοί βρέξει-χιονίσει ακροδεξιούς θα μας λένε, οπότε ποιος ο λόγος να ασχολούμαστε μαζί τους; Τον αράπη και αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς…
Στόχος μας είναι να γίνει συνείδηση σε όσο το δυνατόν περισσότερους συντρόφους ότι ο χώρος μας πρέπει να απεγκλωβιστεί από την κατεστημένη κοινοβουλευτικογενή πολιτική ταξινόμηση, και να γυρίσει την πλάτη στην ακροδεξιά που δυστυχώς ταυτίστηκε μαζί του και τον δηλητηρίασε.
Αν θέλουμε να λέμε ότι μας χαρακτηρίζει ένα εθνικοεπαναστατικό ριζοσπαστικό πνεύμα τότε πρέπει να ξεριζώσουμε αυτά τα ακροδεξιά κατάλοιπα και να προχωρήσουμε εμπρός για το καλό του Έθνους, του Λαού, της Φυλής και της Πατρίδος.

ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ!!!!